Wintergreen (Salcia himalaiană)

WinterGreen

ORIGINE

China, America de Nord

PRODUCERE

Distilare cu aburi din frunze şi coajă.

INGREDIENTE

Salicilat de methyl (90+%)

ORAC

101,800 µTE/100g

ISTORIC

Atunci când alergau pe distanţe lungi sau efectuau o muncă grea, solicitantă, nativii americani mestecau frunze de salcie himalaiană pentru a-şi potenţa capacitatea respiratorie. Cei care s-au stabilit printre primii în America îşi puneau copiii să mestece frunze mai multe săptămâni la rând, în fiecare primăvară, pentru a preveni apariţia cariilor. Salcia himalaiană se folosea ca substitut al ceaiului negru în timpul Războiului revoluţionar.

APLICATII MEDICALE

Anticoagulant, antispasmodic, puternic antiinflamator, vasodilatator, analgezic/anestezic, scade tensiunea, calmează toate tipurile de durere. Salicilatul de methyl, principalul constituent al uleiului din salcie himalaiană, se regăseşte în compoziţia mai multor unguente şi alifii pentru afecţiuni musculo-scheletale. Uleiul se foloseşte şi pentru a da aromă unor bomboane şi unor sortimente de gumă de mestecat.

UTILIZARE

Artrită/reumatism, dureri musculare/nervoase, hipertensiune, arteroscleroză, hepatită/ficat gras.

APLICARE

Se diluează 1 parte EO cu 1 parte VO;

(1) se aplică 1-2 picături;

(2) punctele chakra/Vita Flex;

(3) inhalare directă;

(4) vaporizare;

(5) supliment alimentar.

PARFUM / EFECT

Parfumul său stimulează şi amplifică capacitatea de concentrare la toate nivelurile sistemului senzorial.

SIGURANTA

A nu se administra persoanelor epileptice. Proprietăţile sale anticoagulante sunt sporite atunci când se combină cu Warfarina sau aspirina.

PREZENT IN

BLM, Dentarome Toothpaste, Dentarome Ultra Toothpaste, Ortho Ease Massage Oil,Ortho Sport Massage Oil, PanAway, Raven, Regenolone, Moisturizing Cream, Super Cal.

No comments yet.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!