Clasificarea Uleiurilor Esentiale

seed to seal
Uleiurile esentiale sunt clasificate in 4 categorii:
 
Uleiurile Esentiale Grad A – Sunt uleiuri esentiale pure cu grad terapeutic. Intregul procedeu prin care se obtin aceste uleiuri este controlat cu atentie, plantele fiind cultivate doar in cele 12 Ferme Young Living. Obtinerea Uleiurilor esentiale  se face prin presare la rece sau distilare la temperaturi joase. Exista peste 57 de spitale in Statele Unite unde se utilizeaza uleiuri Young Living, in tratarea pacientilor, iar in Ecuador exista o clinica unde se fac tratamente exclusiv cu uleiuri.
 
Uleiurile Esentiale Grad B – Sunt uleiuri esentiale cu grad alimentar si pot contine urme de elemente chimice utilizate in extragerea uleiului, pesticide, fertilizatoare, sau uleiuri de amestec.
 
Uleiurile Esentiale Grad C – Sunt uleiuri cu grad aromatic si pot contine elemente chimice utilizate in extragerea uleiului, pesticide, fertilizatoare, sau uleiuri de amestec. In cele mai mullte cazuri se utilizeaza solventi pentru a maximiza cantitatea de ulei extrasa din plante. Solventii folositi pentru extragerea acestor uleiuri pot fi cancerigeni. Aeste uleiuri se afla de obicei in magazine si sunt vandute pentru parfumul lor. Pot provoca probleme respiratorii.
 
Apa Florala care se obtine in timpul proceselor de distilare. Este recomandata daca provne din procesul de distilare al uleiurilor Esentiale de Grad A.