R.C. (Afecțiuni respiratorii)

RC

DESCRIERE

Acest ulei elimină răceala, bronșitele, inflamaţia gâtului, sinuzita, tusea și congestiile respiratorii. Decongestionează canalele sinusale, combate infecția plămânului și atenuează simtomele alergiilor.

CONTINUT

Eucalyptus/ Eucalipt (E. globulus) s-a dovedit a fi un puternic antimicrobian și un ucigaș de germeni. Este expectorant, mucolitic, antibacterian, antifungic, antiviral și antiseptic. Reduce infecțiile din gât și plamâni cum ar fi: rinofaringita, laringita, gripa, sinuzita, bronșita, pneumonia.

Eucalyptus/ Eucalipt-menta neagră (E. radiata) este antiinfecțios, antibacterian, antiviral, antiinflamator și bun expectorant. Are o acțiune forte asupra bronșitelor și sinuzitelor.

Eucalyptus/ Eucalipt de lamâie (E. Citriodora) decongestionează și dezinfectează sinusurile și plamânii. Este antiinflamator, antiinfecțios și antispastic.

Myrtle/ Mirt (Myrtus communis) ajută sistemul respirator, tratează tusea cronică și tuberculoza. Este recomandată folosirea la copii pentru tuse și dureri în piept.

Pine/ Pin(Pinus sylvestris)destinde și dezinfectează sistemul respirator, în special tractul bronșic. A fost folosit încă de pe vremea lui Hipocrate pentru îngrijirea  funcției respiratorii și pentru lupta contra infecțiilor. După Dr. Daniel Penoel, pinul este unul dintre cele mai bune uleiuri în caz de bronșită și pneumonie.

Spruce/ Molid (Picea mariana) ajută sistemul respirator si sistemul nervos. Este antiinfecțios, antiseptic și antiinflamator.

Marjoram/ Măghiran (Origanum majorana)ajută sistemul respirator și reduce convulsiile. Este antiinfecțios, antibacterian și antiseptic.

Lavender/ Lavandă (Lavandula angustifolia) este antispastic, hipotensiv, antiinflamator și antiseptic. Este relaxant și are efect de împământare.

Cypress/ Chiparos (Cupressus sempervirens) îmbunătățește circulația și drenajul limfatic. Este antiinfecțios, antibacterian, antimicrobian, mucolitic, antiseptic, revigorant și relaxant.

Peppermint/ Menta piperată (Menta piperita) este un puternic descongenstionant, cu proprietăți antiseptice, pentru nas și plamân. Deschide căile nazale, reduce tusea, îmbunătățește fluxul de aer spre plămâni și omoară bacterii nascute în aer, viruși și fungi.

APLICATII

În 1994, un studiu placebo-controlat dublu-orb randomizat efectuat la Universitatea Kiel din Germania, a arătat că uleiul de mentă piperată exercită un important efect analgezic (Gobel și alții, 1994).

No comments yet.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!