Frankincense (Arborele de tămâie)

frankincense

ORIGINE

Somalia

PRODUCERE

Distilare cu aburi din clei/răşină

INGREDIENTE

Alfa-pinen (28-49%)

Limonen (10-16%)

Sabinen (3-7%)

Mircen (8-12%)

Beta Cariopfilen (3-7%)

Alfa tuien (4-8%)

Paracimen (2-5%)

ORAC

630 µTE/100g

ISTORIC

Cunoscut şi sub numele de „olibanum” sau „ulei din Liban”, numele de „tămâie” provine din cuvântul franţuzesc (Ev. M.) care însemna „tămâie adevărată”. Tămâia este considerată „uleiul sacru de ungere” în Orientul Mijlociu şi se foloseşte în cadrul unor ceremonii religioase de mii de ani. Era bine cunoscută în timpul lui Christos pentru puterile sale de vindecare şi de oncţiune (ungere) şi s-a numărat printre darurile primite la naştere de Christos. „Folosită pentru a trata orice rău de conceput pentru om”, tămâia era preţuită mai mult decât aurul în antichitate, şi numai cei cu dare de mână aveau din aceasta. Apare menţionată în una din cele mai vechi arhive medicale cunoscute, papirusul Ebers (ce datează din secolul al XVI-lea î. Hr.), o listă din Egipt de 877 reţete şi prescripţii medicale.

APLICATII MEDICALE

Antitumoral, imunostimulator, antidepresiv, relaxează muşchii.

UTILIZARE

Depresie, cancer, infecţii respiratorii, inflamaţii, stimularea imunităţii.

APLICARE

(1) Se aplică 2-4 picături pe locaţie,

(2) puncte vitaflex şi/sau chakre,

(3) inhalare directă,

(4) pulverizare sau

(5) supliment alimentar, se diluează 1 picătură de ulei de tămâie în 4 picături de V-6 sau ulei de măsline şi se pune într-o capsulă – se ia 1 capsulă înainte de masă sau după preferinţă.

PARFUM / EFECT

Parfumul său sporeşte latura spirituală, insuflă starea de meditaţie, îmbunătăţeşte atitudinea şi ridică moralul. Tămâia conţine sescviterpene care stimulează sistemul limbic de la nivelul creierului (centrul memoriei şi al emoţiilor) şi hipotalamusul, glanda pineală şi glanda pituitară. Hipotalamusul este glanda principală a corpului uman, care produce numeroşi hormoni vitali pentru organism, printre care tiroida şi hormonul creşterii.

SIGURANTA

PREZENT IN

3 Wise Men, Abundance, Acceptance, ART Day Activator, Art Gentle Foaming Cleanser, ART Night Reconstructor, Awaken, Believe, Boswellia Wrinkle Cream, Brain Power, ClaraDerm, CortiStop-Women’s, Exodus, Egyptian Gold, Exodus II, Forgiveness, Gathering, Gratitude, Harmony, Highest Potential, Humility, ImmuPower, Inspiration, Into The Future, KidScents Tender Tush, Longevity, Longevity Softgels, Progessence Plus Serum, Protec, Transformation, Trauma Life, Valor, Valor Bar Soap, Wolfberry Eye Cream.

Referinţe biblice:

Există peste 52 de referinţe legate de tămâie (ţinând cont că termenul provine din greacă şi se referă la acelaşi ulei).

Exod 30:34 – „Domnul a zis lui Moise: Ia mirodenii, stacte, onice mirositoare, halvan, şi tămâie curată, în aceeaş măsură.”

Levitic 2:1 – „Când va aduce cineva Domnului un dar ca jertfă de mâncare, darul lui să fie din floarea făinii: să toarne untdelemn peste ea, şi să adauge şi tămâie.”

Levitic 2:2 – „S’o aducă preoţilor, fiilor lui Aaron; preotul să ia un pumn din această floare a făinii, stropită cu untdelemn, împreună cu toată tămâia, şi s’o ardă pe altar ca jertfă de aducere aminte. Acesta este un dar de mâncare de un miros plăcut Domnului.”

No comments yet.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!