Copaiba

Copaiba

ORIGINE

Plantă originară din Brazilia

PRODUCERE

Extras direct din arbore (este, poate, singurul ulei esenţial care nu are nevoie de distilare)

INGREDIENTE

alfa-copaen (2-5%)

alfa-humulen (6-10%)

beta cariofilen (39-72%)

delta cadinen (2-3%)

delta elemen (2-3%)

gama-elemen (1-8%)

germacren D (4-6%)

trans-alfa-bergamoten (3-11%)

ORAC

ISTORIC

Oleorăşina extrasă din arborii de copaiba este un medicament tradiţional în Brazilia, care se foloseşte în mod obişnuit în medicamentele anti-inflamatorii prescrise de practicanţii medicinii tradiţionale din Amazonia, atat intern (ulcere stomacale şi cancer)  cât şi extern (probleme cu pielea şi înţepături de insecte). In medicina tradiţională peruviană, se amestecă 3-4 picături de ulei copaiba cu o lingurinţă de miere de albine şi se foloseşte pentru tratarea gâtului inflamat. Se foloseşte, de asemenea, în sistemul medical peruvian şi brazilian care foloseşte remedii naturale, ca antiinflamator şi antiseptic pentru tractul urinar (cistită, probleme cu vezica urinară şi rinichi), precum şi în tratarea problemelor urinare, a ulcerelor stomacale, sifilisului, tetanosului, bronşitei, tuberculozei. In medicina tradiţională braziliană răşina este apreciată ca un antiseptic şi expectorant pentru tractul respirator (incluzând bronşita şi sinuzita) şi ca gargară antiseptică. Este un remediu tradiţional în gospodariile din Brazilia pentru gât inflamat şi amigdalită. (1/2 linguriţă de răşină se adaugă în apă caldă)

APLICATII MEDICALE

Puternic anti-inflamator, mucolitic, antiulcer, antiseptic

UTILIZARE

Cules din inima pădurii, uleiul de Copaiba se foloseşte ca agent anti-inflamator. Având cel mai ridicat nivel cunoscut de sescviterpene anti-inflamatorii, beta-cariofilenul, copaiba se foloseşte, de regulă, în tratarea cancerului, precum şi ca puternic antibiotic natural, întrebuinţat în tratamentul pentru sifilis, infecţii respiratorii şi paraziţi. S-a studiat şi pentru proprietăţile sale anti-ulcer. Are proprietăţi anestezice similare cu cele ale uleiului de cuişoare, care conţine şi beta-cariofilen (13%) asemenea unei componente anti-inflamatorii.

Asemenea bradului de balsam, este bogat în alfa-humulen, care s-a studiat pentru proprietăţile sale antibacteriene şi anticancerigene.

Alte indicaţii: Copaiba este renumit şi pentru beneficiile sale asupra dermei, fiind folosit în tratarea unei varietăţi de afecţiuni dermatologice ce includ psoriazisul, eczemele şi mătreaţa.

Ajută in caz de: ulcer stomacal, artrită, eczeme, psoriazis, neoplasm, boli infecţioase, gât inflamat.

APLICARE

Se pulverizează, se inhalează direct sau se aplică local. Nu este nevoie de diluare. Se iau 2-4 picături de 3 ori pe zi, ca supliment. Se adaugă la mâncare sau la lapte de soia sau de orez, ca supliment.

PARFUM / EFECT

SIGURANTA

Aprobat ca supliment nutritiv in S.U.A.

ESTE PREZENT IN

Deep Relief Roll-On, Breathe Again Roll-On.

No comments yet.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!