Clove (Cuişoare)

Clove

ORIGINE

Madagascar, Insula Condimentelor

PRODUCERE

Distilare cu aburi din mugurele de floare şi din tulpini.

INGREDIENTE

Eugenol (75-87%)

Acetat de eugenol (8-15%)

Beta-carofilen (2-7%)

ORAC

1,078,700 µTE/100g

ISTORIC

Oamenii de pe insula Ternate fuseseră feriţi de epidemii până în secolul al XVI-lea, când cuceritorii olandezi au distrus arborii de cuişoare care creşteau pe insulă. Mulţi dintre locuitorii insulei au murit din cauza epidemiilor care au urmat.

Despre cuişoare se spune că făceau parte din compoziţia oţetului celor 4 hoţi, folosit de jefuitorii de morminte în scopul de a se proteja în timpul ciumei care a făcut ravagii în secolul al XV-lea.

Cuişoarele erau listate în Medicina lui Hildegard, o compilaţie a lucrărilor germane de medicină semnate de reputatul botanist benedictin Hildegard de Bingen (1098-1179).

Vindecătorii din China şi India folosesc mugurii de cuişoare încă din timpuri străvechi, ca parte din tratamentul pe care îl aplică.

Eugenolul, principalul element din compoziţia cuişoarelor, se foloseşte în industria stomatologică pentru a amorţi gingiile.

Courmont et al. au demonstrat că o soluţie de .05% de eugenol din uleiul de cuişoare este suficient pentru a ucide bacilul de tuberculoză (Gattefossé, 1990).

APLICATII MEDICALE

Anti-aging (anti-îmbătrânire), antitumoral, antimicrobian, antifungic, antiviral, analgezic/anestezic, antioxidant, anticoagulant, anti-inflamator, protector pentru stomac (contra ulcerului), antiparazitic (contra viermilor), anticonvulsiv.

UTILIZARE

Anti-aging, boli cardiovasculare, artrită/reumatism, hepatită, paraziţi intestinali/infecţii intestinale, folosit la amorţirea tuturor tipurilor de durere, infecţii ORL/sinusuri/plămâni, cataracte, ulcere, păduchi, dureri dentare, acnee.

APLICARE

Se diluează 1 parte EO cu 4 părţi VO;

(1) se aplică 2-4 picături local, pe gingii sau orificiul bucal;

(2) în punctele chakra/Vita Flex;

(3) prin vaporizare sau

(4) se ia ca supliment alimentar.

Pentru tusea seacă, uscată, din aceea care „gâdilă”, puneţi 1 picătură la baza limbii.

PARFUM / EFECT

Este un stimulator mental, ajută somnul, stimulează apariţia viselor şi creează o stare de protecţie şi inspiră curaj.

SIGURANTA

Proprietăţile anticoagulante pot fi accentuate, sporite prin combinarea cu Warfarin, aspirină, etc.

ESTE IN COMPOZITIA

Abundance, AromaGuard Meadow Mist, Aroma Guard Mountain Mist, BLM, Carbozyme, Dentarome Toothpaste, Dentarome Plus Toothpaste, Dentarome Ultra Toothpaste, En-R-Gee, Essentialzyme, ImmuPower, K&B, KidScents Toothpaste, Longevity, Longevity Softgels, Melrose, PanAway, Para Free, Thieves, Thieves Foaming Hand Soap, Thieves Household Cleaner, Thieves Lozenges (hard), Thieves Lozenges (soft), Thieves Spray, Thieves Wipes, Transformation.

No comments yet.

Lasă un răspuns

error: Content is protected !!